lundi 29 septembre 2008

Comment préparer une soupe goulache (gulyás) saine - Recept: hogyan készül az egészséges gulyásleves?

ULTRA SECRET : La recette de la soupe goulache saine réservée aux hungarophones.

Que celles et ceux qui voudraient accéder à ces informations secret-défense aillent d'abord prendre quelques cours de magyar à l'Institut hongrois de Paris, à l'INALCO ou autres universités parisiennes ou provinciales !!!


"Gulyásleves új módon

Hozzávalók

50 dkg marhalábszár, 50 dkg tisztított burgonya, 30 dkg vegyes leveszöldség (10-10 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér és zellergumó), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika, 1 csapott evőkanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi tört köménymag.

Elôkészítése

A húst megmossuk, leszárítjuk. A faggyút leszedjük róla, és egyforma kis kockákra vágjuk. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldségeket pedig vékony karikákra metéljük. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát felkockázzuk, a paradicsomot vékony gerezdekre aprítjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk.

Elkészítése

Vastag aljú rozsdamentes fém vagy nem tapadó aljú lábast szárazon felforrósítunk, majd rátesszük a húskockákat. Közepes lángon fehéredésig pirítjuk, közben kevergetjük. Ezután rátesszük a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, ezt követően beleszórjuk a pirospaprikát, a köménymagot és a sót. Jól összekeverjük, és egy pohár vizet öntünk rá. Befedjük, és a húst közepes lángon majdnem puhára pároljuk. Végül belerakjuk a burgonyát meg a zöldségeket, és kb. 8 dl vízzel felöntjük. Ha a burgonya is megpuhult, megkóstoljuk; ha szükséges, utánasózunk.

Megjegyzés

Ha az edény kellőképpen forró, biztosak lehetünk abban, hogy nem fog leégni, feltéve, hogy betartjuk az étel készítésének sorrendjét. Egyetlen csepp zsiradék sem kell hozzá, mert majdnem minden hús rostjai között több is van, mint gondolnánk!"

Source : HVG.HU

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.